O meni

Terapija
Svoj izraz
Kolesarka
Po končanem srednješolskem izobraževanju na Gimnaziji Bežigrad sem se leta 1973 vpisala na študij psihologije na Filozofski fakulteti Ljubljani. Če bi se morala še enkrat odločati, bi sprejela enako odločitev. Vedno me je zanimal človek, njegova duševna in duhovna anatomija ter njegova notranja svoboda. Platonova resnica, da je v človeku absolutno dobro, me usmerja ves čas mojega poklicnega delovanja, iskanja in izobraževanja. Kako pomagati posamezniku, ki je izgubil zaupanje vase, v smisel in lepoto življenja, so izzivi, s katerimi se srečujem pri svojem delu.

Deteljica

Tudi sama sem dolgo časa iskala pravo pot, iskala sem sebe in svoj izraz. Danes sem v obdobju, ko vem, da znam biti to kar sem, vendar nadaljujem pot raziskovanja življenja z zavedanjem, da se vse spreminja, tudi jaz. Sem v izražanju in nastajanju, na poti večnega kreiranja in iskanja ljubezni, miru, svobode, lepote in harmonije.

Deteljica

Sem mati dveh odraslih otrok, ki sta si ustvarila svoji družini in svoj življenjski slog. Vloga mame je klesala in transformirala mojo egocentrično mladostniško držo preko odnosov dajanja, razdajanja in iskanja pravih odgovorov in izzivov na določene vzgojne situacije. Iskrenost in nedolžnost otroških oči je v meni prebujala najgloblje občutke vesti, ljubezni in želje postati Človek. Za to izkušnjo sem neizmerno hvaležna svojemu sinu in hčeri, bila sta in sta še vedno moja učitelja na poti iskanja sreče, miru, pravičnosti in etičnosti življenja.

Deteljica

Leta 1995 sem se srečala s psihoterapijo. Najprej z geštalt, nato pa še z integrativno psihoterapijo. Vključila v petletno podiplomsko specializacijo iz integrativne psihoterapije (Petzold), ki jo izvaja Evropska Akademija za psihosocialno zdravje iz Amsterdama in Fritz Perlsov Inštitut iz Nemčije (www.fpi-slo.org) . Izobraževanje je potekalo v skladu s kriteriji Evropska zveze za psihoterapijo (www.europsyche.org); delo na sebi, izkustveno učenje v skupini, supervizija in teoretično razumevanje integrativne terapije so mi dali strokovno podlago za moje terapevtsko delo. Sedaj delam kot vodja EAG FPI podružnice v Sloveniji, ki skrbi za izobraževanje novih psihoterapevtov in stalno dodatno izpopolnjevanje terapevtov, ki že delajo v praksi.